You Are Here: Home » Gnomonologji » CILA ËSHTË PROVA MË E MIRË E PAVARËSISË SONË? Friedrich Nietzsche

CILA ËSHTË PROVA MË E MIRË E PAVARËSISË SONË? Friedrich Nietzsche

Shqipëroi: Lorena Stroka, Roehampton University, UK

Friedrich Nietzsche

Të mos fiksohemi pas asnjë njeriu – qoftë më i dashuri për ne. Çdo njeri është një burg dhe qoshe bashkë.

Të mos fiksohemi pas një shkence – akoma dhe nëse na tërheq me zbulimet e vlefshme që fenomenikisht u mbajtën për ne.

Të mos fiksohemi pas një ndjenje mëshire – akoma dhe nëse është fjala për njerëz sipërorë, mundimin apo pafuqishmërinë e të cilëve e zbuluam rastësisht.

Të mos fiksohemi pas një atdheu – akoma dhe nëse është më i trazuari, apo ka nevojë për ndihmë të menjëhershme, tashmë, është më pak e vështirë të ndash zemrën nga një atdhe triumfues.albstroka.com.Duhet të dimë se si të mirëmbajmë veten tonë: kjo është prova më e mirë e pavarësisë sonë./AlbStroka.om

© AlbStroka.com

Copyright © 2008-2018 AlbStroka.com

Scroll to top