You Are Here: Home » Gnomonologji » Shtatë mëkatet e shoqërisë!

Shtatë mëkatet e shoqërisë!

Nga Lorena Stroka

Sipas udhëheqësit të shquar politik dhe ideologjik të Indisë Mohandas Karamchand Gandhi, pikat e mëposhtme përbëjnë shtatë mëkatet e shoqërisë.

Ai mendonte se njerëzit nuk duhet të kenë:

 

  • Pasuri pa mundim
  • Kënaqësi pa ndjenjë
  • Tregti pa ndershmëri
  • Dije pa karakter
  • Shkencë pa humanitet
  • Adhurim pa flijim
  • Politikë pa parime

P.S: Teorikisht tingëllojnë mirë, në realitet nuk e di se sa mund të qëndrojnë këto, megjithatë, shpresa vdesë e fundit apo jo?!

© Ndalohet çdo ribotim i pa autorizuar.

Copyright © 2008-2018 AlbStroka.com

Scroll to top