You Are Here: Home » Gnomonologji » KRYENEÇËSIA ËSHTË SI KËMBËT PREJ DRURI. TË ZGJASIN, POR NUK TË RRISIN… KUSH NUK FRYHET, NUK KA FRIKË SE MOS PËLCET… KRENARIA ËSHTË MBULESA E GABIMEVE TONA… EGOIZMI TË PËRULË, NDËRSA PËRULËSIA TË LARTËSON…

KRYENEÇËSIA ËSHTË SI KËMBËT PREJ DRURI. TË ZGJASIN, POR NUK TË RRISIN… KUSH NUK FRYHET, NUK KA FRIKË SE MOS PËLCET… KRENARIA ËSHTË MBULESA E GABIMEVE TONA… EGOIZMI TË PËRULË, NDËRSA PËRULËSIA TË LARTËSON…

Përktheu: Lorena Stroka, MA in Specialised Translation

  • Optimist është ai që shpreh pa frikë mendimin e tij. Pesimist është ai që ngrihet dhe ikën.
  • Optimist është njeriu që shikon dritë atje ku nuk ka. Pesimist është kokëboshi që mundohet ta shuajë.
  • Kush nuk fryhet, nuk ka frikë se mos pëlcet.
  • Krenaria është mbulesa e gabimeve tona.
  • Kryeneçësia është si këmbët prej druri. Të zgjasin, por nuk të rrisin.
  • Egoizmi të përulë, ndërsa përulësia të lartëson.
  • Përulësia paraprin lavdinë, ndërsa egoizmi shkatërrimin.
  • Hajduti i shmanget diellit, ndërsa krenari përulësisë./AlbStroka.com/

© AlbStroka.com

Copyright © 2008-2018 AlbStroka.com

Scroll to top