You Are Here: Home » Gnomonologji » Fannius-i, duke dashur t’i shpëtonte armikut, i dha fund jetës së vet. Dhe pyes unë tani: a nuk është çmenduri të vdesësh sepse ke frikë se mos vdes?

Fannius-i, duke dashur t’i shpëtonte armikut, i dha fund jetës së vet. Dhe pyes unë tani: a nuk është çmenduri të vdesësh sepse ke frikë se mos vdes?

Përktheu: Lorena Stroka, Master of Arts in Specialised Translation

  • Vetëvrasësi është frikacak dhe trim njëkohësisht: nga njëra anë nuk ka guxim të luftojë me kohën, dhe nga ana tjetër nuk i friket përjetësisë…
  • Shkruaj diçka, çdo gjë, akoma dhe nëse është shënim vetëvrasjeje.
  • Fannius-i, duke dashur t’i shpëtonte armikut, i dha fund jetës së vet. Dhe pyes unë tani: a nuk është çmenduri të vdesësh sepse ke frikë se mos vdes?
  • Kur njeriu kupton se jeta e tij nuk ka më vlerë, ose vetëvritet ose udhëton.
  • Kulturat, kur humbin, bien viktima vetëvrasjeje, jo vrasjeje./AlbStroka.com/

© www.AlbStroka.com

Copyright © 2008-2018 AlbStroka.com

Scroll to top