You Are Here: Home » Gnomonologji » Ekzistenca » E rëndësishmja në jetë nuk është të ngjitesh më lart se të tjerët, por më lart se vetja jote… Shumë herë jeta ngjan me përmbytje, ku viktima janë miqësia, lavdia, dashuria. Brigjet e qenieve njerëzore janë plot me të tilla… “Si do jetoj?” u bë “Pse të jetoj?”. Çnjerëzimi vrau nevojën për jetë…

E rëndësishmja në jetë nuk është të ngjitesh më lart se të tjerët, por më lart se vetja jote… Shumë herë jeta ngjan me përmbytje, ku viktima janë miqësia, lavdia, dashuria. Brigjet e qenieve njerëzore janë plot me të tilla… “Si do jetoj?” u bë “Pse të jetoj?”. Çnjerëzimi vrau nevojën për jetë…

Përktheu: Lorena Stroka, Roehampton University, UK

  • Kam trupin, do të thotë: JETOJ. Kam frymën, do të thotë: EKZISTOJ.
  • Jeto siç shkruan. Dhe shkruaj siç jeton.
  • E rëndësishmja në jetë nuk është të ngjitesh më lart se të tjerët, por më lart se vetja jote.
  • Gjithçka në jetë është… dhembje.
  • Shumë herë jeta ngjan me përmbytje, ku viktima janë miqësia, lavdia, dashuria. Brigjet e qenieve njerëzore janë plot me të tilla.
  • Duhet të jetojmë siç mendojmë, përndryshe do të mendojmë siç jetojmë.
  • Jetë është farë. Vekja lule.
  • Të gjitha artet i shërbejnë artit më të madh: Artit të të jetuarit.
  • Jeta është Parajsa e mëkatarëve.
  • “Si do jetoj?” u bë “Pse të jetoj?”. Çnjerëzimi vrau nevojën për jetë./AlbStroka.com/

© AlbStroka.com

Copyright © 2008-2018 AlbStroka.com

Scroll to top