You Are Here: Home » Gnomonologji » Të rejat do donin të ishin besnike, por nuk janë. Pleqtë do donin të ishin tradhtarë, por nuk munden… Të tradhtosh gruan është pandershmëri. Të mos e tradhtosh është budallallëk. Dhe siç është e njohur, shkaku i pandershmërisë është budallallëku… Gruaja që tradhton, kërkon diçka më të mirë. Ndërsa burri thjesht diçka të re… E vërteta është arma që të gjithë duan ta kenë, por që asnjë s’e përdorë… Letërkëmbimi është mënyra e vetme për të përputhur vetminë me shoqërinë e mirë

Të rejat do donin të ishin besnike, por nuk janë. Pleqtë do donin të ishin tradhtarë, por nuk munden… Të tradhtosh gruan është pandershmëri. Të mos e tradhtosh është budallallëk. Dhe siç është e njohur, shkaku i pandershmërisë është budallallëku… Gruaja që tradhton, kërkon diçka më të mirë. Ndërsa burri thjesht diçka të re… E vërteta është arma që të gjithë duan ta kenë, por që asnjë s’e përdorë… Letërkëmbimi është mënyra e vetme për të përputhur vetminë me shoqërinë e mirë

Përktheu: Lorena Stroka, Roehampton University, UK

  • Nuk ka gjë më të bukur se letërkëmbimi i miqve që nuk synojnë të takohen.
  • Letërkëmbimi është mënyra e vetme për të përputhur vetminë me shoqërinë e mirë.
  • Të rejat do donin të ishin besnike, por nuk janë. Pleqtë do donin të ishin tradhtarë, por nuk munden.
  • Të tradhtosh gruan është pandershmëri. Të mos e tradhtosh është budallallëk. Dhe siç është e njohur, shkaku i pandershmërisë është budallallëku.
  • Gruaja që tradhton, kërkon diçka më të mirë. Ndërsa burri thjesht diçka të re.
  • Mungesa, sikurse dhe nata, sjell këshilla.
  • Ndarja fshin ndjenjat e vogla dhe forcon të mëdhatë.
  • E vërteta është arma që të gjithë duan ta kenë, por që asnjë s’e përdorë.
  • E vërteta pa gënjeshtra është si gjella pa kripë./AlbStroka.com/

© AlbStroka.com

Copyright © 2008-2018 AlbStroka.com

Scroll to top