You Are Here: Home » Gnomonologji » SHKAKU DHE PASOJA

SHKAKU DHE PASOJA

albstroka-lorena-stroka-konfuzioni-i-shkakut-dhe-pasojes-shqiperime-nga-lorena-strokaShqipëroi: Lorena Stroka – Roehampton University, UK

Nuk ka gabim më të rrezikshëm se sa ngatërresa që bëhet mes shkakut dhe pasojës. Po e quaj çoroditje të njeriut të logjikshëm Ky gabim renditet në zakonet më të vjetra e më të reja të njerëzimit: është i shenjtë dhe mban emrin e “fesë” ose “parimeve morale”. E ndesh në çdo propozim të formuluar fetar e moral. Historikisht, priftërinjtë dhe ligjvënësit e rregullave morale kanë qenë lindësit e kësaj çoroditjeje të logjikës./albstroka.com/

© AlbStroka.com

Copyright © 2008-2018 AlbStroka.com

Scroll to top