You Are Here: Home » Gnomonologji » Fizikanti: Dashuria është kimi!

Fizikanti: Dashuria është kimi!

Përktheu: Lorena Stroka

Biologjikisht, erosi është një gjendje e fuqishme neurologjike, si uria ose etja, vetëm që zgjatë më shumë… Flasim për dashurinë duke thënë se është e verbër, në kuptimin që nuk e kontrollojmë dot. Por kjo nuk është aq e çuditshme, pasi dashuria në thelb është… kimi.

Ndërsa epshi është një dëshirë e përkohshme seksuale që përfshin lirimin e lëndëve kimike si testosteroni dhe estrogjenet. Në dashurinë e vërtetë truri mund të lirojë një sërë kimikatesh si: dopaminën, serotoninën, oksitoninën, vasopresinën etj.

“Megjithatë, nga këndvështrimi revolucionar, dashuria mund të konsiderohet si një mjet jetik, një mekanizëm që kemi zhvilluar për promovimin e marrëdhënieve afat-gjatë”, thotë fizikanti Al-Khalili./AlbStroka.com/

© www.AlbStroka.com

Copyright © 2008-2018 AlbStroka.com

Scroll to top