You Are Here: Home » Gnomonologji » VDEKJA ËSHTË…

VDEKJA ËSHTË…

Përktheu: Lorena Stroka, Roehampton University, UK

  • Mes vdekjes dhe jetës s’ka asnjë ndryshim – (Thalesi).
  • Bashkimi i shpirtit me trupin nuk qëndron në asnjë mënyrë më lart se ndarja e tyre -  (Platon).
  • Vdekjes askush s’duhet t’i trembet, vetëm nëse është tërësisht budalla dhe frikacak. Padrejtësisë, po, duhet t’i trembet. Sepse nëse shpirti shkon në Hadë me barren e padrejtësive, kjo do të jetë një nga fatkeqësitë më të mëdha për atë – (Platon).
  • Vdekja nuk është gjë tjetër veçse ndarja e dy gjërave nga njëra tjetra, domethënë e shpirtit nga trupi - (Platon).

© AlbStroka.com

Copyright © 2008-2018 AlbStroka.com

Scroll to top