You Are Here: Home » Gnomonologji » WAKE UP AND FIGHT/ZGJOHU DHE LUFTO

WAKE UP AND FIGHT/ZGJOHU DHE LUFTO

33-rregulla-jete-albstroka-lorena-stroka-shqipërime-perkthime-shkrime-woody-guthrieShqipëroi: Lorena Stroka, Roehampton University, UK

Në vitin 1942 Woody Guthrie shkroi një listë me 33 rregulla që do donte të ndiqte vitin e ardhshëm.

 • Të punoj më shumë dhe më mirë.
 • Të punoj me program.
 • Të laj dhëmbët nëse ende do të kem.
 • Të rruhem.
 • Të lahem.
 • Të ushqehem mirë, me fruta, perime dhe qumësht.
 • Të pi me masë.
 • Të shkruaj një këngë në ditë.
 • Të vesh rroba të pastra, të dukem i bukur.
 • Të lustroj këpucët.
 • Të ndërroj çorapet.
 • Të ndërroj shpesh çarçafët e shtratit.
 • Të lexoj shumë libra të mirë.
 • Të dëgjoj radio.
 • Të njoh njerëzit më mirë.
 • Të ruaj fermën të pastër.
 • Të mos rri vetëm.
 • Të jem i kënaqur.
 • Të vazhdoj të shpresoj.
 • Të bëj ëndrra të bukura.
 • Të depozitoj kursime shtesë në bankë.
 • Të kursej.
 • Të kem shoqëri, por të mos e harxhoj kohën kot.
 • T’i dërgoj të holla Marisë dhe fëmijëve.
 • Të luaj dhe të këndoj mirë.
 • Të kërcej më mirë.
 • Të ndihmoj për të fituar luftën, të mposhtim fazhizmin.
 • Të duan nënën.
 • Të dua Pitin
 • Të dua të gjithë botën.
 • Make up your mind.
 • Wake up and fight./albstroka.com/

© AlbStroka.com

Copyright © 2008-2018 AlbStroka.com

Scroll to top