You Are Here: Home » Gnomonologji » Kurrë mos u debato me një budalla. Do të bëjë si veten dhe në fund do të mundë për shkak të përvojës që ka… Kush e lufton zjarrin me zjarr, në fund mbetet me hirin… Qenia njerëzore ka tri parime: parimin e të menduarit, parimin e të folurit dhe parimin e të vepruarit. Çdo përplasje mes meje dhe teje rrjedhon nga fakti që nuk them atë që besoj vërtet, dhe nuk bëj atë që them…

Kurrë mos u debato me një budalla. Do të bëjë si veten dhe në fund do të mundë për shkak të përvojës që ka… Kush e lufton zjarrin me zjarr, në fund mbetet me hirin… Qenia njerëzore ka tri parime: parimin e të menduarit, parimin e të folurit dhe parimin e të vepruarit. Çdo përplasje mes meje dhe teje rrjedhon nga fakti që nuk them atë që besoj vërtet, dhe nuk bëj atë që them…

Përktheu: Lorena Stroka, Roehampton University, UK

  • Njeriu i ndershëm është gjithmonë… fëmijë.
  • Njeriu më i fortë është i vetmuari.
  • Vetmia është pavarësi.
  • Kurrë mos u grind me dikë që s’ka asgjë për të humbur.
  • Qenia njerëzore ka tri parime: parimin e të menduarit, parimin e të folurit dhe parimin e të vepruarit. Çdo përplasje mes meje dhe teje rrjedhon nga fakti që nuk them atë që besoj vërtet, dhe nuk bëj atë që them.
  • Kurrë mos u debato me një budalla. Do të bëjë si veten dhe në fund do të mundë për shkak të përvojës që ka…
  • Kush e lufton zjarrin me zjarr në fund mbetet me hirin.
  • Në qoftë se pëllet një gomar, s’është e nevojshme të pëllasësh dhe ti./AlbStroka.com/

© AlbStroka.com

Copyright © 2008-2018 AlbStroka.com

Scroll to top