You Are Here: Home » Gnomonologji » Nuk është e domosdoshme që dikush të jetë engjëll për të qenë shenjtor…

Nuk është e domosdoshme që dikush të jetë engjëll për të qenë shenjtor…

Përktheu: Lorena Stroka

  • Virtyti nuk do të shkonte shumë larg, nëse nuk do t’i bënte shoqëri lavdia.
  • Një nga përparësitë e varfërisë është se na detyron të ushtrojmë virtytin. (Jerome K. Jerome, 1859 – 1927, shkrmtar Anglez).
  • Virtyti dhe pasuria rrallëherë shkojnë tek i njëjti njeri.
  • Virtyti ka shigjetë, ndërsa mëkati ka maskë. (Viktor Hugo, 1802 – 1885, shkrimtar Francez).
  • Nuk është e domosdoshme që dikush të jetë engjëll për të qenë shenjtor.
  • Katër janë virtytet e mëdha: Trimëria, Mençuria, Dashuria dhe Miqësia.
  • Askush nuk është i përsosur, por të gjithë mund të bëhemi më të mirë se ç’jemi.

© Albstroka.com

Copyright © 2008-2018 AlbStroka.com

Scroll to top