You Are Here: Home » Gnomonologji » NJË DITË KUR NUK DO TË KETË MË PENGESA…

NJË DITË KUR NUK DO TË KETË MË PENGESA…

Përktheu: Lorena Stroka, MA in Specialised Translation

Dalai Lama

Shkencëtarët flasin për evolucionin dhe se si trupi i njeriut mund të përparojë. Budizmi përshkruan përparimin natyral të trupit njerëzor dhe numrin e pakufizuar të gjithësive.  Në vend që të ndikojmë ecurinë e tij, vetë ne jemi të varur nga sistemi i pafund kozmik.

Brenda kësaj pafundësie, a mund të dimë arsyen se pse ndodhemi këtu? Sipas Budizmit, ndërgjegjia jonë është e aftë të njohë çdo objekt, por, për arsye të pengesave të hasura, tani për tani, nuk mund të dimë gjithçka. Kjo do të arrihet duke hequr gradualisht çdo gjë që na pengon./AlbStroka.com/

vijon…

© www.AlbStroka.com

Copyright © 2008-2018 AlbStroka.com

Scroll to top