You Are Here: Home » Gnomonologji » Dashuria » DASHURIA ËSHTË ILAÇI I KRENARISË DHE VETËPËLQIMIT TONË. MJEKU I TË GJITHA TË METAVE TONA… THELLËSINË E DASHURISË NUK MUND TA SHPREHËSH AS ME FJALË DHE AS ME HESHTJE… NGA DASHURIA MUND TË VDESËSH, PËR EROSIN MUND TË VRASËSH. ATY KU KA DASHURI TË MADHE KA DHE DHEMBJE TË MADHE. DASHURIA ËSHTË NJË MALLKIM QË JO VETËM TË TRULLOS, POR TË SHKATËRRON DHE SHPIRTIN…

DASHURIA ËSHTË ILAÇI I KRENARISË DHE VETËPËLQIMIT TONË. MJEKU I TË GJITHA TË METAVE TONA… THELLËSINË E DASHURISË NUK MUND TA SHPREHËSH AS ME FJALË DHE AS ME HESHTJE… NGA DASHURIA MUND TË VDESËSH, PËR EROSIN MUND TË VRASËSH. ATY KU KA DASHURI TË MADHE KA DHE DHEMBJE TË MADHE. DASHURIA ËSHTË NJË MALLKIM QË JO VETËM TË TRULLOS, POR TË SHKATËRRON DHE SHPIRTIN…

Shqipëroi: Lorena Stroka, Roehampton University, UK

  • Është shumë e lehtë të mendosh, të flasësh, të urosh për dashurinë, por aspak e lehtë ta njohësh atë, akoma dhe kur e mban në duar.
  • Ai që do nuk bën krahasime. Kur krahasimi hyn nga dera, dashuria del nga dritarja.
  • Nga dashuria mund të vdesësh, për erosin mund të vrasësh. Aty ku ka dashuri të madhe ka dhe dhembje të madhe. Dashuria është një mallkim që jo vetëm të trullos, por të shkatërron dhe shpirtin.
  • Nuk ka dhembje më të madhe se sa ajo që të dashuruarit i shkaktojnë njëri-tjetrit.
  • Dashuria është ilaçi i krenarisë dhe vetëpëlqimit tonë. Mjeku i të gjitha të metave tona.
  • Thellësinë e dashurisë nuk mund ta shprehësh as me fjalë dhe as me heshtje./AlbStroka.com/

© AlbStroka.com

Copyright © 2008-2018 AlbStroka.com

Scroll to top