You Are Here: Home » Gnomonologji » Ekzistenca » ÇFARË “ËSHTË” NË TË VËRTETË BOTA?

ÇFARË “ËSHTË” NË TË VËRTETË BOTA?

albstroka-blog-lorena-stroka-shkrime-biografia-foto-wikipediaShqipëroi: Lorena Stroka – Roehampton University, UK

Bota “është bërë e pafundme.” A nuk ishte e pafundme edhe në të kaluarën? Sigurisht që ishte, veçse më parë njeriu e shikonte “nga këndvështrimi i tij” dhe nuk arrinte të shquante apo të pranonte – ose pse jo, të kërkonte kënde të tjera.

Të ruhemi nga mendimi që thotë se bota është një qenie e gjallë.

Deri ku do të shtrihej?

Me çfarë do të ushqehej?

Si do të rritej dhe shumohej?

Duhet të ruhemi nga besimi që gjithësia është një makinë, është e sigurt që gjithësia nuk është ndërtuar për një qëllim, dhe e nderojmë së tepërmi kur e quajmë të tillë.

Vetë jeta është në thelb përvetësim, sulm, skllavërim i së huajës dhe dobësisë, shtypje, ashpërsi, detyrim i trajtave të njëjta, trupëzim dhe së paku… shfrytëzim (…) Shfrytëzimi nuk i referohet vetëm një shoqërie jo të plotë apo primitive, por, edhe thelbit të qenies si një funksion themelor organik./albstroka.com/

© AlbStroka.com

Copyright © 2008-2018 AlbStroka.com

Scroll to top