You Are Here: Home » Gnomonologji » JETA QË I TREMBET JETËS NUK ËSHTË JETË… BËJ GJITHNJË ATË QË KE FRIKË TË BËSH… PROBLEMI ËSHTË SE MUND TË MBYLLËSH SYTË, POR KURRË MENDJEN…

JETA QË I TREMBET JETËS NUK ËSHTË JETË… BËJ GJITHNJË ATË QË KE FRIKË TË BËSH… PROBLEMI ËSHTË SE MUND TË MBYLLËSH SYTË, POR KURRË MENDJEN…

Përktheu: Lorena Stroka, Roehampton University, UK

  • Jeta që i trembet jetës nuk është jetë.
  • Bëj gjithnjë atë që ke frikë të bësh.
  • Një mënyrë e mirë për të kuptuar se çfarë e frikëson më shumë armikun tënd, është të vëresh se me çfarë mundohet të frikësojë ty.
  • Optimistët dhe pesimistët kanë një të metë të përbashkët: frikën.
  • Kush i trembet vuajtjes, vuan nga ajo që ka frikë.
  • Frika është armiku më i madh i njeriut dhe shfaqet në forma të ndryshme: turp, xhelozi, zemërim dhe arrogancë. Shkaktari i frikës është mungesa e vetëbesimit.
  • Problemi është se mund të mbyllësh sytë, por kurrë mendjen./AlbStroka.com/

© AlbStroka.com

Copyright © 2008-2018 AlbStroka.com

Scroll to top