You Are Here: Home » Gnomonologji » Të jesh krenar, i rreptë. Mos kërko ngushëllim nga askush. Vuaj në heshtje… Njerëzit e mirë ngacmojnë durimin, ndërsa të ligjtë përfytyrimin… Njeriu i duruar vlen më shumë se trimi… Durimi është arti i fshehjes së padurimësisë…

Të jesh krenar, i rreptë. Mos kërko ngushëllim nga askush. Vuaj në heshtje… Njerëzit e mirë ngacmojnë durimin, ndërsa të ligjtë përfytyrimin… Njeriu i duruar vlen më shumë se trimi… Durimi është arti i fshehjes së padurimësisë…

Përktheu: Lorena Stroka, Roehampton University, UK

 • Në qoftë se dija është forcë, atëherë, durimi është i mundshëm.
 • Logjika i ëmbëlson trishtimet, guximi i lufton, ndërsa durimi dhe feja i lartëson.
 • Në fund të durimit… ka gëzim.
 • Durimi është arti i fshehjes së padurimësisë.
 • Dëshira nuk njeh vonesa.
 • Durimi: Arma e më të dobtëve dhe më të fortëve.
 • Njeriu i duruar vlen më shumë se trimi.
 • Njerëzit e mirë ngacmojnë durimin, ndërsa të ligjtë përfytyrimin.
 • Të jesh krenar, i rreptë. Mos kërko ngushëllim nga askush. Vuaj në heshtje. (PO)
 • Durimi është arti i shpresës…
 • Durimi është mbështetja e dobësisë. Padurimësia është shkatërrimi i forcës./AlbStroka.com/

© AlbStroka.com

Copyright © 2008-2018 AlbStroka.com

Scroll to top