You Are Here: Home » Gnomonologji » Ekzistenca » Armiku më i madh i njeriut është vetë ai…

Armiku më i madh i njeriut është vetë ai…

Përktheu: Lorena Stroka

  • Njeriu është ëndrra e një hijeje. (Pindar, 522 – 438 p.e.r.,).
  • Armiku më i madh i njeriut është vetë ai.
  • Një herë lindëm njerëz, dy herë është e pamundur të bëhemi. (Epikuri, 341 – 270 p.e.r.,).
  • Kur një njeri nuk mund të zgjedh, ndalon së qeni njeri. (Stanley Kubrick, 1928 – 1999).
  • Është gabim të besosh se njeriu erdhi në tokë për të bërë diçka. (Henri de Montherlant, 1895 -1972, shkrimtar Francez).
  • Njeriu ka tre fakte në jetë: lindjen, jetën dhe vdekjen. Nuk e kupton kur lindë, vuan kur vdesë dhe harron të jetojë. (Jean de La Bruyere, 1645 – 1696, shkrimtar Francez).

 © Albstroka.com

Copyright © 2008-2018 AlbStroka.com

Scroll to top