You Are Here: Home » Gnomonologji » QENTË LE TË LEHIN, KARVANI TË ECË PËRPARA…

QENTË LE TË LEHIN, KARVANI TË ECË PËRPARA…

Shqipëroi: Lorena Stroka, Roehampton University, UK

Shopenhauer

Lavdia është po aq kalimtare sa dhe pasuria. Shopenhaueri shkruan: “Gjysma e shqetësimeve dhe anktheve tona, rrjedh vetëm nga meraku që kemi se ç’thonë të tjerët për ne… duhet ta heqim këtë gjemb nga mishi…”

Mendimi i të tjerëve është një fantazmë që mund të ndryshojë pamje në çdo kohë… Opinionet varen nga një fije peri dhe na skllavërojnë në atë që të tjerët mendojnë, ose, akoma më keq, në atë që duket se mendojnë – sepse asnjëherë nuk mund të dimë me siguri atë që ata mendojnë vërtet për ne./AlbStroka.com/

© AlbStroka.com

Copyright © 2008-2018 AlbStroka.com

Scroll to top