You Are Here: Home » Gnomonologji » DASHURIA ZBULON TRUPAT, NDËRSA MIQËSIA KARAKTERET… QË TË GJESH NJË MIK DUHET TË MBYLLËSH NJËRIN SY. DHE QË TA MBASH DUHET T’I MBYLLËSH QË TË DY… MIQËSIA ZGJATË VETËM NJË DITË. ÇDO DITË DUHET T’I NDËRROSH TË MBATHURA…

DASHURIA ZBULON TRUPAT, NDËRSA MIQËSIA KARAKTERET… QË TË GJESH NJË MIK DUHET TË MBYLLËSH NJËRIN SY. DHE QË TA MBASH DUHET T’I MBYLLËSH QË TË DY… MIQËSIA ZGJATË VETËM NJË DITË. ÇDO DITË DUHET T’I NDËRROSH TË MBATHURA…

Përktheu: Lorena Stroka, Roehampton University, UK

  • Prindërit e disiplinuar bëjnë gjithmonë fëmijë të mirë.
  • Dashuria zbulon trupat, ndërsa miqësia karakteret.
  • Miqësia dhe paratë: vaj dhe ujë.
  • Që të gjesh një mik duhet të mbyllësh njërin sy. Dhe që ta mbash, duhet t’i mbyllësh që të dy.
  • Është më mirë të bësh arbitrin mes dy armiqve se sa mes dy miqve. Sepse nesër njëri nga armiqtë do të bëhet miku yt dhe një nga miqtë armiku yt.
  • Komplimentet bëjnë miq. Sinqeriteti lindë urrejtje.
  • Miqësia zgjat vetëm një ditë. Çdo ditë duhet t’i ndërrosh të mbathura./AlbStroka.com/

© AlbStroka.com

Copyright © 2008-2018 AlbStroka.com

Scroll to top