You Are Here: Home » Gnomonologji » BASHKËBISEDIMI ËSHTË ARTI I TË FOLURIT SHUMË, PA THËNË ASGJË… MËNYRA MË E MIRË PËR TË PRANUAR NJË FYERJE ËSHTË TA INJOROSH. NË QOFTË SE NUK E INJORON DOT, KUNDËRPËRGJIGJU. NË QOFTË SE NUK KUNDËRPËRGJIGJESH, VËR BUZËN NË GAZ. DHE NË QOFTË SE NUK BUZËQESH DOT, DIJE SE E MERITON… RROFTË AI QË MË SHAU, PLASTË AI QË MA THA…

BASHKËBISEDIMI ËSHTË ARTI I TË FOLURIT SHUMË, PA THËNË ASGJË… MËNYRA MË E MIRË PËR TË PRANUAR NJË FYERJE ËSHTË TA INJOROSH. NË QOFTË SE NUK E INJORON DOT, KUNDËRPËRGJIGJU. NË QOFTË SE NUK KUNDËRPËRGJIGJESH, VËR BUZËN NË GAZ. DHE NË QOFTË SE NUK BUZËQESH DOT, DIJE SE E MERITON… RROFTË AI QË MË SHAU, PLASTË AI QË MA THA…

Përktheu: Lorena Stroka, Roehampton University, UK

  • Elementi kryesor për një bashkëbisedim të mirë nuk është zgjuarësia, por besimi.
  • Bashkëbisedimi pasuron dijet tona, ndërsa vetmia është shkolla e gjenialitetit.
  • Bashkëbisedimi është arti  i të folurit shumë, pa thënë asgjë.
  • Sharjet janë argumentet e të padrejtëve.
  • Një lëndim fizik harrohet shumë më lehtë se një sharje. (E VËRTETË).
  • Mënyra më e mirë për të pranuar një fyerje është ta injorosh. Në qoftë se nuk e injoron dot, kundërpërgjigju. Në qoftë se nuk kundërpërgjigjesh, vër buzën në gaz. Dhe në qoftë se nuk buzëqesh dot, dije se e meriton.
  • Rroftë ai që më shau. Plastë ai që ma tha./AlbStroka.com/

© AlbStroka.com

Copyright © 2008-2018 AlbStroka.com

Scroll to top