You Are Here: Home » Gnomonologji » LOTËT JANË DIALEKTI I SHURDHËT I DHEMBJES… KËNAQËSIA JEP ATË QË URTËSIA PREMTON… FLOKËT E THINJUR JANË DOSJET E SË SHKUARËS… NJOH VETËM NJË LIRI DHE AJO ËSHTË LIRIA E TË MENDUARIT…

LOTËT JANË DIALEKTI I SHURDHËT I DHEMBJES… KËNAQËSIA JEP ATË QË URTËSIA PREMTON… FLOKËT E THINJUR JANË DOSJET E SË SHKUARËS… NJOH VETËM NJË LIRI DHE AJO ËSHTË LIRIA E TË MENDUARIT…

Përktheu: Lorena Stroka, Roehampton University, UK

  • Çastin që skllavi vendosë të mos jetë më skllav, këputen zinxhirët e tij.
  • Në çaste kritike akoma dhe të fortët kanë nevojën e më të dobtëve.
  • Ai që kërkon të vërtetën duhet të ketë durim të pafund.
  • Njoh vetëm një liri dhe ajo është liria e të menduarit.
  • Fitimet e paligjshme të sigurojnë kënaqësi të përkohshme dhe trishtime të përhershme.
  • Shumë gjëra janë të tmerrshme, por asgjë nuk është më e tmerrshme se njerëzit.
  • Ata që luftoj nuk i urrej.
  • Flokët e thinjur janë dosjet e së shkuarës.
  • Kënaqësia jep aë që urtësia premton.
  • Lotët janë dialekti i shurdhët i dhembjes./AlbStroka.com/

© AlbStroka.com

Copyright © 2008-2018 AlbStroka.com

Scroll to top