You Are Here: Home » Gnomonologji » Dhjetë rregulla bazë për një jetë sa më të mirë…

Dhjetë rregulla bazë për një jetë sa më të mirë…

Përktheu: Lorena Stroka, Master of Arts in Specialised Translation

  1. Gjithmonë mbani përgjegjësi për veprimet tuaja.
  2. Tregohuni të kujdesshëm kur shpreheni, çfarë thuhet nuk kthehet më pas.
  3. Mos urreni se urrejtja veç dhembje sjell.
  4. Më mirë shprehuni me një të huaj, sesa me një të njohur, se ky i dyti pas një zenke do t’jua zerë në gojë.
  5. Bëhuni model i mire si prind, se fëmija do të jetë vazhdimësia juaj.
  6. Dy fjalët më të rëndësishme në botë: TE DUA dhe ME FAL mos i përdorni vend pa vend.
  7. Miqësinë e sinqertë mos e tradhtoni kurrë, vlerësojeni më shumë se më parë.
  8. Mos nostalgoni të shkuaren, jeta vazhdon…
  9. Mos ndaloni kurre se lexuari.
  10. Mos ndryshoni karakter pr askënd, qëndroni vetvetja./AlbStroka.com/

 © AlbStroka.com

Copyright © 2008-2018 AlbStroka.com

Scroll to top