You Are Here: Home » Gnomonologji » Kush nuk di dhe s’e di që s’di, është i çmendur, shmange. Kush nuk di dhe e di që s’di, është fëmijë, shkolloje. Kush di dhe s’e di që di, fle gjumë, zgjoje. Kush di dhe e di që di, është i mençur, ndiqe…

Kush nuk di dhe s’e di që s’di, është i çmendur, shmange. Kush nuk di dhe e di që s’di, është fëmijë, shkolloje. Kush di dhe s’e di që di, fle gjumë, zgjoje. Kush di dhe e di që di, është i mençur, ndiqe…

Përktheu: Lorena Stroka, Roehampton University, UK

  • Kush nuk di dhe s’e di që s’di, është i çmendur, shmange. Kush nuk di dhe e di që s’di, është fëmijë, shkolloje. Kush di dhe s’e di që di, fle gjumë, zgjoje. Kush di dhe e di që di, është i mençur, ndiqe.
  • Urtësia pushon së qeni urtësi kur bëhet shumë krenare për të qarë, shumë serioze për të qeshur dhe shumë egoiste për të kërkuar diçka më shumë nga vetja.
  • Ai që prish diçka për të mësuar seçfarë është, ka braktisur rrugën e urtësisë.
  • Ndershmëria është kapitulli i parë në librin e urtësisë./AlbStroka.com/

© AlbStroka.com

Copyright © 2008-2018 AlbStroka.com

Scroll to top