You Are Here: Home » Gnomonologji » Askush nuk është i kënaqur nga fati i tij, akoma dhe nëse ka më të mirin. Dhe askush nuk ndihet i pakënaqur nga mendja e tij, akoma dhe nëse ajo është më e keqja!

Askush nuk është i kënaqur nga fati i tij, akoma dhe nëse ka më të mirin. Dhe askush nuk ndihet i pakënaqur nga mendja e tij, akoma dhe nëse ajo është më e keqja!

Përktheu: Lorena Stroka

  • Askush nuk është i kënaqur nga fati i tij, akoma dhe nëse ka më të mirin. Dhe askush nuk ndihet i pakënaqur nga mendja e tij, akoma dhe nëse ajo është më e keqja. (Baltasar Gracian, 1601 – 1658, shkrimtar Francez).
  • Gjërat që dëshirojmë tregojnë se kush jemi. (Filozof Italian).
  • Dija më e madhe e njeriut është të dijë çmendurinë e tij. (Madame de Sable, 1599 – 1678, intelektuale Franceze).
  • Të njohësh të tjerët është mençuri. Të njohësh vetveten është iluminizëm. (Lao Ce, shek. VI e.r., filozof Kinez).
  • Ai që s’ka frikë nga vetja, s’mund të shkaktojë frikë. (Nice, 1844 – 1900, filozof Gjerman).

 © AlbStroka.com

 

Copyright © 2008-2018 AlbStroka.com

Scroll to top