You Are Here: Home » Gnomonologji » Ekzistenca » Biri im, duhej të plakesha që të kuptoja se çfarë është lumturia… Lumturia është një palë duar… Dy duar që do të përqafojnë, do të mbajnë fort, do të vënë në gjumë, do të gatuajnë, do të përkëdhelin, dhe në fund, do të mbyllin sytë… Duart e shumta thjesht të ngrysin, me pak fjalë, janë humbje kohe. Kur të rritesh do ta kuptosh dhe ti vetë…

Biri im, duhej të plakesha që të kuptoja se çfarë është lumturia… Lumturia është një palë duar… Dy duar që do të përqafojnë, do të mbajnë fort, do të vënë në gjumë, do të gatuajnë, do të përkëdhelin, dhe në fund, do të mbyllin sytë… Duart e shumta thjesht të ngrysin, me pak fjalë, janë humbje kohe. Kur të rritesh do ta kuptosh dhe ti vetë…

albstroka-blog-thenie-te-mençura-fjalë-të-mëdha-nga-mendimtarë=të-shquar-lorena-stroka-gazetareShqipëroi: Lorena Stroka, Roehampton University, UK

  • Megjithëse “Po-ja” dhe “Jo-ja” janë dy fjalët më të shkurtra në fjalor, duhet të mendohesh shumë para se t’i shprehësh…
  • O zot, më jep kurajo për të ndryshuar këto që mundem, force për të duruar këto që nuk mundem të ndryshoj dhe urtësi për të kuptuar dallimin…
  • Vetmia për shpirtin është si agjërimi për trupin: vdekjeprurëse nëse zgjatë shumë, por, e domosdoshme…
  • Biri im, duhej të plakesha që të kuptoja se çfarë është lumturia… Lumturia është një palë duar… Dy duar që do të përqafojnë, do të mbajnë fort, do të vënë në gjumë, do të gatuajnë, do të përkëdhelin, dhe në fund, do të mbyllin sytë… Duart e shumta thjesht të ngrysin, me pak fjalë, janë humbje kohe. Kur të rritesh do ta kuptosh dhe ti vetë…
  • Megjithëse e dija që një ditë do të vdesin të gjithë, gjithmonë besoja se në rastin tim do të bëhej një përjashtim. Dhe tani, çfarë?
  • Mos-ekzistenca pas vdekjes nuk mund të jetë e ndryshme nga ajo para lindjes./albstroka.com/

© AlbStroka.com

Copyright © 2008-2018 AlbStroka.com

Scroll to top