You Are Here: Home » Gnomonologji » MOS MË DËRGONI LULE KUR TË VDES, NË QOFTË SE MË DONI, MË DËRGONI SA JAM GJALLË… MOS KËRKO ATË QË HUMBE, POR SHIKO KËTË QË KE… VDEKJA NUK ËSHTË HUMBJA MË E MADHE E JETËS. HUMBJA MË E MADHE ËSHTË AJO QË VDESË BRENDA TEJE NDËRSA JE GJALLË… NË QOFTË SE NUK TË PËLQEN DIÇKA, NDRYSHOJE. NË QOFTË SE NUK E NDRYSHON DOT, ATËHERË, NDRYSHO MËNYRËN E TË MENDUARIT PËR TË… NDONJËHERË NJERIU QË DO MË SHUMË, ËSHTË AI PA TË CILIN JE MË MIRË…

MOS MË DËRGONI LULE KUR TË VDES, NË QOFTË SE MË DONI, MË DËRGONI SA JAM GJALLË… MOS KËRKO ATË QË HUMBE, POR SHIKO KËTË QË KE… VDEKJA NUK ËSHTË HUMBJA MË E MADHE E JETËS. HUMBJA MË E MADHE ËSHTË AJO QË VDESË BRENDA TEJE NDËRSA JE GJALLË… NË QOFTË SE NUK TË PËLQEN DIÇKA, NDRYSHOJE. NË QOFTË SE NUK E NDRYSHON DOT, ATËHERË, NDRYSHO MËNYRËN E TË MENDUARIT PËR TË… NDONJËHERË NJERIU QË DO MË SHUMË, ËSHTË AI PA TË CILIN JE MË MIRË…

Shqipëroi: Lorena Stroka, Roehampton University, UK

  • Mos më dërgoni lule kur të vdes, në qoftë se më doni, më dërgoni sa jam gjallë…
  • Shumë njerëz blejnë gjëra që nuk kanë nevojë, me para që nuk kanë, për t’u rënë në sy njerëzve që nuk njohin!
  • Pavarësisht gabimeve apo përparimeve që ke bërë, përsëri ke ecur më para se ata që s’janë përpjekur fare.
  • Ndonjëherë njeriu që do më shumë, është ai pa të cilin je më mirë.
  • Mos kërko atë që humbe, por shiko këtë që ke.
  • Në qoftë se do dikë, thuaja. Sepse shpesh herë zemrat thyhen nga fjalët që s’thuhen.
  • Vdekja nuk është humbja më e madhe e jetës. Humbja më e madhe është ajo që vdesë brenda teje ndërsa je gjallë.
  • Kur dikush të thotë: “Ke ndryshuar”, do të thotë se nuk jeton më sipas mënyrës së tij.
  • Në qoftë se nuk të pëlqen diçka, ndryshoje. Në qoftë se nuk e ndryshon dot, atëherë, ndrysho mënyrën e të menduarit për të.
  • Ndryshimi mes asaj që je dhe do të bëhesh, është kjo që bën./AlbStroka.com/

© AlbStroka.com

Copyright © 2008-2018 AlbStroka.com

Scroll to top